Spelbolagen som gör reklam i Aftonbladet

Aftonbladet är ju Sveriges största skvallertidning och tidning överlag. De säljer massiva mängder reklam. Om man går in på aftonbladet.se utan någon form av adblock så ser man först en heltäckande banner som man måste klicka sig vidare från för att se något innehåll överhuvudtaget. När jag gick in nyss så fick jag se en heltäckande banner från hallon.se som tydligen är något mobilabonnemang-företag.På startsidan på aftonbladet så är det en massa olika reklam. Jag tror att man försöker ha så bred reklam som det går. Typ pizza, bredband och sådana saker som alla människor gillar eller behöver.Det mest intressanta för mig är när man går in på Sportbladet. Unibet brukar göra reklam i Aftonbladet med en superstor banner. Det verkar man inte göra längre nu när jag gick in där. Det kan visserligen också bero på att man har ett rotationssystem där man helt enkelt går runt på ett gäng olika spelbolag. Jag vet att Betsson brukar göra reklam med sina olika spelbolag så som Betsson självt samt Nordicbet.Just nu när jag är inne så är det Svenska Spel för hela slanten. Svenska Spel gillar att göra reklam i Aftonbladet. Om man är inne och läser en artikel om någon som fått 13 rätt så är det ibland närapå omöjligt att se att det är en annons såvida man inte verkligen anstränger sig för att se om det står ”annons” någonstans. Men det står alltid.Jag såg också nu när jag skrollade längre ned att coolbet som är ett ganska nytt spelbolag gör reklam.

Lite lånreklam också

Vid sidan om spelreklamen för spelbolag så kör Aftonbladet med ställen där man kan låna pengar. Det är lite sådär halvanständigt att man ska låna för att spela. Det är nog en koppling som Jan Helin inte skulle förstå för fem öre, men alla som läser den här texten är väl vuxna och förstår vad det är frågan om.